Παντελής Γ. Φραγκούλης

Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024
A+ R A-

Πολιτικά Άρθρα

Παντελής Γ. Φραγκούλης: «Την 17η Ιουνίου 2012 διεξάγονται οι κρισιμότερες εκλογές στη σύγχρονη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας»



Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,
Όταν έχει καταρρεύσει το μοντέλο πλασματικής ανάπτυξης της μεταπολιτευτικής περιόδου και το συναρτημένο ανομολόγητο κοινωνικό συμβόλαιο, ήταν αναπόφευκτο να καταρρεύσει και το κομματικό σύστημα που εξέφρασε και στηρίχθηκε από τα παραπάνω. Το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου 2012 κατέγραψε μια ανατροπή, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Με άλλα λόγια, η πολιτική - εκλογική αποδόμηση των κομμάτων που έχουν προσχωρήσει στο στρατόπεδο του Μνημονίου είναι τεραστίων διαστάσεων, αλλά δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.
Περισσότερα...

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Σε δυσμενή θέση θα βρεθεί η χώρα μας τους αμέσως επόμενους μήνες καθώς όπως όλα δείχνουν δόθηκε το ″πράσινο φως″ κατά την πρόσφατη επίσκεψη της Υπουργού Εξωτερικών των Η.Π.Α. κας Χίλαρι Κλίντον στον πρωθυπουργό για τη συγχώνευση όλων των Ελληνικών Τραπεζών σε δύο και με εξαίρεση κάποιας τρίτης ίσως μικρότερης Τράπεζας. Όλα ξεκίνησαν με τις προτροπές της Τραπέζης της Ελλάδος να προχωρήσουν ορισμένες Ελληνικές Τράπεζες σε αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου προκειμένου να ενδυναμώσουν την κεφαλαιακή τους θέση και να δρομολογήσουν επιχειρηματικές κινήσεις παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αγορά.

Περισσότερα...

Αυτή είναι η Σύμβαση που υπέγραψε η Κυβέρνηση με τους Δανειστές έναντι 80 Δισεκατομμυρίων Ευρω!

Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011

Άρθρο του Παντελή Φραγκούλη

Είναι η Διαθήκη της Ελλάδας που υπέγραψαν και που ποτέ δεν πρόκειται να την ακούσετε από τους «έγκυρους» δημοσιογράφους ή τα μεγάλα κανάλια.
Εάν προβληθεί είναι σίγουρο ότι θα προβληθεί παραφρασμένη για όφελος αυτών που την ψήφισαν.
Γι αυτό φροντίζω να αποσταλεί ολοκληρωμένη από Έλληνες πολίτες προς Έλληνες πολίτες. Διότι και Νου έχουμε, και κρίση.
Όσο περιληπτικά μπορώ, θα βοηθήσω να αναγνώσετε μερικά από τα αίσχη που υπέγραψαν ώστε να μας πουλήσουν στις πολυεθνικές εταιρίες στον βωμό του «δημόσιου χρέους» και της «πτώχευσης».
Εμείς «οι άνθρωποι του μόχθου» όπως μας χαρακτηρίζει ο κ. Παπανδρέου έχουμε πλέον στα χέρια μας το επαίσχυντο συμφωνητικό και μπορούμε να κρίνουμε τι σημαίνει σωτήρια της πατρίδος και όχι ξεπούλημα.

Περισσότερα...

ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Η ΠΤΩΧΗ, ΠΛΗΝ ΤΙΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

Άρθρο του Παντελή Φραγκούλη                                                                  

Η βρόμικη προπαγάνδα του Ανδρέα Παπανδρέου «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» είναι πλέον επίκαιρη σήμερα όταν ο γιός του και σημερινός Πρωθυπουργός υπέγραψε άνευ όρων το ξεπούλημα της Ελλάδος στο Δ.Ν.Τ. δηλαδή στους Αμερικανοεβραίους, την στιγμή που άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ιρλανδία όφειλαν περισσότερα, αλλά αυτές δεν είχαν πετρέλαιο, χρυσό, ουράνιο και άλλο ορυκτό πλούτο όπως η Ελλάδα.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με τα «παπαγαλάκια» τους στην Ευρώπη έσπευσαν να αποκαταστήσουν την υποτιθέμενη Δημοκρατία στις χώρες της βορείου Αφρικής! Δεν μπήκαν στον κόπο να κάνουν χερσαίες ή εναέριες επιχειρήσεις ούτε στην Αίγυπτο αλλά ούτε στην Υεμένη, αλλά επέδειξαν ζηλευτό μένος με πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ελλάδα για την Λιβύη γιατί όπως πολύ καλά ξέρουμε έχει τις μεγαλύτερες πετρελαιοπηγές στην Μεσόγειο αλλά και το καλύτερης ποιότητος πετρέλαιο ακόμα και από αυτής της Σαουδικής Αραβίας. Συνεπώς οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έχουν σοβαρούς λόγους, όχι για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη Λιβύη (γιατί αυτή εξόπλιζε τον Καντάφι), αλλά για τους ίδιους λόγους που αιματοκύλησε το Ιράκ (με τα δήθεν πυρηνικά όπλα) για την διαχείριση φυσικά για λογαριασμό της, των πολύ πλούσιων κοιτασμάτων πετρελαίου της.

Περισσότερα...

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2010

Άρθρο του Παντελή Φραγκούλη

 

Την ύπαρξη μυστικού ελληνοτουρκικού διαλόγου για τον επιχειρησιακό διαμοιρασμό στο Αιγαίο αποκαλύπτει η δημοσιοποίηση του περιεχομένου ενός τηλεγραφήματος όπου εμφανίζεται η ελληνική πλευρά να παραιτείται από τις αναχαιτίσεις “μακριά από τις ελληνικές ακτές” και “να αποφεύγει να εμπλέκεται σε αερομαχίες όταν τα τουρκικά μαχητικά παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μεταξύ 6 και 10 μιλίων”. Πρόκειται για την πρώτη επιβεβαίωση, ότι τα ελληνικά μαχητικά πλέον – και σίγουρα κατόπιν εντολών - δεν εμπλέκονται σε αερομαχία με τους εισβολείς!

Περισσότερα...

ΖΟΦΕΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΦΟΡ

Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010

Άρθρο του Παντελή Φραγκούλη

 

Made in USA

Μαύρα σενάρια από το αμερικάνικο ινστιτούτο Στράτφορ που προβλέπει ακόμη και απώλεια του Αιγαίου Χρεοκοπία, έξοδο από την ευρωζώνη, αποσταθεροποίηση, ακόμη και απώλεια του Αιγαίου μέσα στην επόμενη τριετία, είναι μερικά από τα δυσοίωνα σενάρια που περιέχει η έκθεση του Ινστιτούτου Στράτφορ για την Ελλάδα, η οποία προβλέπει μόνο δεινά, τα οποία η χώρα δεν θα μπορέσει να αποφύγει αν δεν βρει σύντομα έναν εξωτερικό προστάτη...(made in USA).

Περισσότερα...

Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΙΣ 14 ΜΑΙΟΥ 2010

 Πέμπτη, 13 Μαϊου 2010

 Άρθρο του Παντελή Φραγκούλη

 

  Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έρχεται στις 14 Μαίου στην Ελλάδα κουβαλώντας ένα ασκέρι από υπουργούς και ένα πολύ μεγαλύτερο από επιχειρηματίες. Όμως, ο πρωθυπουργός της «συμμάχου» και «γείτονος», στο πλαίσιο της σκληρής διαμάχης του με τους στρατιωτικούς και το παλαιό επιχειρηματικό κατεστημένο, φέρνει μαζί του, στη μεγαλύτερη ίσως μπίζνα της περιόδου, τη νέα γενιά «εξωστρεφών» και «ευρωπαϊστών» επιχειρηματιών, οι οποίοι φιλοδοξούν να υποσκελίσουν την παλαιά επιχειρηματική τάξη της Τουρκίας.

Περισσότερα...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

                                                                           Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ: Η.Π.Α. – ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ:  ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

                                                                           Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. : Η.Π.Α. – ΕΛΛΑΔΟΣ:  ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ
    ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΠΗΓΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΟΡΥΚΤΩΝ

Ένα θησαυροφυλάκιο κρυμμένο στη γη. Χρυσός σε Παγγαίο και Έβρο, μαγγάνιο και τύρφη στη Δράμα, πετρέλαια, ουράνιο και γεωθερμικά πεδία σε Καβάλα και Θράκη, είναι οι πλουτοπαραγωγικές μας πηγές.

Τρίτη, 27 Απριλίου 2010

Άρθρο του Παντελή Φραγκούλη

Η Ελλάδα και ιδιαίτερα ο βορειοελλαδικός χώρος είναι μια πηγή ορυκτών μοναδικών για εκμετάλλευση. Από πολλά χρόνια πριν έχουν γίνει αναφορές στο θησαυροφυλάκιο αυτό που αποτελεί να αποφέρει στην χώρα μας τεράστια κέρδη με γνώμονα όμως ότι η εξόρυξή τους θα συνοδεύεται από περιβαλλοντική προστασία και όλα να γίνουν με γνώμονα την προστασία της ποιότητας ζωής του πολίτη. Αξίζει να αναφέρουμε τα ορυκτά εκείνα τα οποία αφορούν την περιοχή της βόρειας Ελλάδας και της Θράκης βεβαίως και να έχουμε μια πλήρη εικόνα των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών.

Περισσότερα...

ΣΦΡΑΓΙΣΑΝ ΤΑ ΣΤΟΜΑTA ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΙΝΟΥΚ

Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2008

Άρθρο του Παντελή Φραγκούλη

Η κυβέρνηση δεν έχει το πολιτικό σθένος να δώσει στη δημοσιότητα τα πραγματικά αίτια για την πτώση του Σινούκ.

Τέσσερα χρόνια από τη μοιραία πτώση του ελικοπτέρου Σινούκ CH47D της Αεροπορίας Στρατού και κάποιοι φρόντισαν να κλείσουν τα στόματα αυτών που είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 17 άτομα, μεταξύ αυτών και του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας Πέτρου, ανοιχτά του Πόρτο Κουφό, στη Χερσόνησο του Άθω

Περισσότερα...
nd_small
youtube
vouli_tv
nd_webtv
onned