Παντελής Γ. Φραγκούλης

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
A+ R A-

ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Η ΠΤΩΧΗ, ΠΛΗΝ ΤΙΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

Άρθρο του Παντελή Φραγκούλη                                                                  

Η βρόμικη προπαγάνδα του Ανδρέα Παπανδρέου «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» είναι πλέον επίκαιρη σήμερα όταν ο γιός του και σημερινός Πρωθυπουργός υπέγραψε άνευ όρων το ξεπούλημα της Ελλάδος στο Δ.Ν.Τ. δηλαδή στους Αμερικανοεβραίους, την στιγμή που άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ιρλανδία όφειλαν περισσότερα, αλλά αυτές δεν είχαν πετρέλαιο, χρυσό, ουράνιο και άλλο ορυκτό πλούτο όπως η Ελλάδα.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με τα «παπαγαλάκια» τους στην Ευρώπη έσπευσαν να αποκαταστήσουν την υποτιθέμενη Δημοκρατία στις χώρες της βορείου Αφρικής! Δεν μπήκαν στον κόπο να κάνουν χερσαίες ή εναέριες επιχειρήσεις ούτε στην Αίγυπτο αλλά ούτε στην Υεμένη, αλλά επέδειξαν ζηλευτό μένος με πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ελλάδα για την Λιβύη γιατί όπως πολύ καλά ξέρουμε έχει τις μεγαλύτερες πετρελαιοπηγές στην Μεσόγειο αλλά και το καλύτερης ποιότητος πετρέλαιο ακόμα και από αυτής της Σαουδικής Αραβίας. Συνεπώς οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έχουν σοβαρούς λόγους, όχι για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη Λιβύη (γιατί αυτή εξόπλιζε τον Καντάφι), αλλά για τους ίδιους λόγους που αιματοκύλησε το Ιράκ (με τα δήθεν πυρηνικά όπλα) για την διαχείριση φυσικά για λογαριασμό της, των πολύ πλούσιων κοιτασμάτων πετρελαίου της.

Η Ελλάδα δεν είναι μία φτωχή χώρα. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, μέχρι κι τις αρχές της υποτιθέμενης κρίσης, ο πλούτος της χώρας μας συνεχώς μεγάλωνε, με αποτέλεσμα, με βάση την κατάταξη της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Ελλάδα να παράγει ετησίως, ένα εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) που την κάνει να κατέχει την αξιοζήλευτη 27η θέση, σε ένα κατάλογο 180 χωρών παγκοσμίως το 2009. Τα στοιχεία αυτά έχουν δημοσιευθεί επίσημα στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Τράπεζας και δεν έχουν αμφισβητηθεί μέχρι σήμερα.

http://siteresources.wordbank.org/DATASTATISTICS/Resources/GDP.pdf

Υπάρχει όμως και ο άλλος πλούτος για τον οποίο κανείς πολιτικός δεν μας είχε μιλήσει και αναφερόμαστε στον ανεκμετάλλευτο ορυκτό της πλούτο της Ελλάδος, (έχουμε αναφερθεί σε παλαιότερο άρθρο http://viotiarecords.blogspot.com/2010/04/blog-post_3869.html ) για τον οποίο όπως απεδείχθη όλα τα πολιτικά κόμματα ήξεραν αλλά το κρατούσαν ως επτασφράγιστο μυστικό για να τον ξεπουλήσει σήμερα το ΠΑΣΟΚ στους τοκογλύφους δανειστές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ

- Εμπορικός στόλος

Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα, διότι η Ελλάδα μέχρι το 2009 ήταν πρώτη στον παγκόσμιο εμπορικό στόλο.

Το 2010 έγινε δεύτερη, κατέχοντας το 14,8% του συνόλου της παγκόσμιας εμπορικής ναυτιλίας. Όμως αν συνυπολογιστεί και ο στόλος άλλων, μικρότερων πλοιοκτητών, φτάνουμε στο 20% περίπου του παγκόσμιου στόλου. Έτσι εξηγείται η μεθοδευμένη κατάργηση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας από τη πρώτη ημέρα που ήλθε στη εξουσία το ΠΑΣΟΚ και έγινε κυβέρνηση. Η εντολή που πήρε από τους διεθνείς κερδοσκόπους τοκογλύφους ήταν η σκόπιμη παραπληροφόρηση του Ελληνικού λαού και η αποδυνάμωση της Εμπορικής μας Ναυτιλίας.

Ο υπό Ελληνική σημαία στόλος κατατάσσεται στην πέμπτη δύναμη στον κόσμο και ο πρώτος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατέχοντας το 39,7% του συνόλου.

- Κατασκευαστικές εταιρείες

Είναι ένας ισχυρός και σύγχρονος κλάδος που δραστηριοποιείται με απόλυτη επιτυχία στο εξωτερικό. Ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες κατασκευάζουν από διυλιστήρια στη Σαουδική Αραβία, αυτοκινητόδρομους στην Πολωνία, οικιστικά συγκροτήματα στην Ρωσία, κάθε λογής δημόσια και ιδιωτικά έργα σε όλη την έκταση των Βαλκανίων.

- Ελληνικές πολυεθνικές

Σήμερα, από την Ελλάδα ενεργούν ή είναι εγκαταστημένες 216 Ελληνικές πολυεθνικές εταιρείες. Η «Ναυτεμπορική» δημοσίευσε πρόσφατα ένα μικρό κατάλογο στον οποίο δεν συμπεριλαμβάνονται οι Τράπεζες και οι ναυτιλιακές εταιρείες.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1734560

- Υπεράκτιες off shore εταιρείες

Ένας ολόκληρος κόσμος ανεξέλεγκτων επιχειρήσεων, όπως φάνηκε πρόσφατα και από τα σκάνδαλα, που ήλθαν σκόπιμα αυτή την περίοδο στην δημοσιότητα για να παραπλανήσουν τους πολίτες από το ξεπούλημα της χώρας, δρούσε ασύδοτα με την ανοχή αλλά και την συγκάλυψη των κυβερνήσεων, προστατεύοντας τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητος από την φορολόγηση, ξεπλένοντας «βρόμικο» χρήμα από τομείς μαφιόζικης δραστηριότητος με ναρκωτικά, όπλα, trafficking, τυχερά παιγνίδια κ.α. στα οποία εμπλέκονται ηχηρά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου και όχι μόνο.

Στην Ελλάδα εδρεύει η Ιντραλότ, η δεύτερη εταιρεία στον κόσμο στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών. Όλα της τα τερματικά και άλλα σύγχρονα μηχανήματα, αλλά και το λογισμικό είναι Ελληνικής τεχνολογίας και παράγονται από την Ιντραλότ των 2.500 εργαζομένων.

Η 3E COCA COLA είναι η δεύτερη σε κύκλο εργασιών μετά την πρώτη στις ΗΠΑ Ελληνικής ιδιοκτησίας και με εργοστάσια σε πάνω από 30 χώρες, με πάνω από 30 εταιρείες σε χώρες με συνολικό πληθυσμό περίπου 500 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Οι Ελληνικές χαλυβουργίες παράγουν πάνω από 2,5 εκατομμύρια τόνους χάλυβα το χρόνο, καλύπτοντας τις ανάγκες της Ελληνικής αγοράς αλλά και σημαντικότατες εξαγωγές στο εξωτερικό. Αναφέρω επιγραμματικά την Βιοχάλκο με 90 εταιρείες σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ βρίσκεται σε πολλές χώρες, μεταξύ αυτών και στις ΗΠΑ παράγοντας τσιμέντο από 7 εργοστάσια. Αλλά και επιχειρήσεις με ισχυρή συμμετοχή του Δημοσίου δραστηριοποιούνται σε πολλές χώρες. Αναφέρω τον ΟΤΕ ο οποίος κατέχει πολλές εταιρείες τηλεπικοινωνιών και τηλεφωνίας σε όλα τα Βαλκάνια, τα Ελληνικά Πετρέλαια κ.α. Πρέπει να υπογραμμίσουμε τη σημασία του ενεργειακού κλάδου, με την παρουσία της ΔΕΗ την οποία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί με κάθε μέσο το ξεπούλημά της, της ΔΕΠΑ, της ΔΕΣΦΑ , με τη συμμετοχή τους σε σημαντικά ενεργειακά δίκτυα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΦΤΩΧΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Στην Ελλάδα, οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Σε πρόσφατη έρευνά του ο καθηγητής του ΤΕΙ Αθήνας Χ. Φράγκος, αποδεικνύει ότι, στην Ελλάδα τα τελευταία 50 χρόνια η απόσταση μεταξύ πλουσίων και φτωχών συνεχώς αυξάνεται, καθώς οι πρώτοι είτε διατηρούν είτε αυξάνουν τα εισοδήματά τους, εν αντιθέσει με τους δεύτερους των οποίων τα εισοδήματα βαίνουν συνεχώς μειούμενα http://www.infospoudes.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=196:panepistimiaki-erevna-gia-tin-anisokatanomi-eisodimatos-stin-ellada-pos-gineme-koinonia-ton-2-akron&catid=24615:ekpaidefsi&Itemid=1031

Το 20% του πλουσιότερου πληθυσμού της χώρας από το 43,5% (5,32 δις. δρχ.) του συνολικού εισοδήματος που κατείχε το 1960, έχει φτάσει να κατέχει το 48,77% του εισοδήματος το 2009 ή 43,38 δις.ευρώ. Έτσι, το 2006 η Ελλάδα εμφανίζει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό φτώχειας στην ΕΕ-27 μετά την Λετονία, δηλαδή 1 στους 5 κατοίκους στη χώρα μας (20,1%) βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας. Το ποσοστό μακροχρόνιας φτώχειας ανέρχεται στο 14% (δεύτερο μεγαλύτερο στην ΕΕ-15). Η σύγκριση του επιπέδου φτώχειας μεταξύ των χωρών της ΕΕ αποκρύπτει τις τεράστιες διαφορές στο επίπεδο διαβίωσης όταν γίνεται με βάση τις εθνικές γραμμές σχετικής φτώχειας. Έτσι εάν υιοθετήσουμε τη γραμμή φτώχειας της Δανίας καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι περισσότερο από το 40% των Ελλήνων είναι φτωχοί.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ

Προφανώς όχι.

Η παραγωγή πλούτου στη χώρα δεν γίνεται με σκοπό την κάλυψη των αναγκών μας, αλλά την παραγωγή κέρδους.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μία σειρά από ανάγκες να μην καλύπτονται καθότι δεν παράγονται αρκετά προϊόντα για να καλύψουν αυτές τις ανάγκες, ενώ θα μπορούσαν και έτσι να εμφανίζονται ελλείμματα τα οποία καλύπτονται με τις εισαγωγές.

Γιατί όμως δεν παράγονται αυτά τα προϊόντα θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος καλοπροαίρετα;

Γιατί, για παράδειγμα ενώ θα μπορούσαμε να παράγουμε κρέας, εντούτοις ξοδεύουμε σαν χώρα δισεκατομμύρια ετησίως για εισαγωγές.

Η απάντηση είναι και πάλι απλή. Γιατί η εισαγωγή κρέατος αποφέρει περισσότερα κέρδη!! Όπως η εισαγωγή παπουτσιών, ρούχων καλλυντικών κ.α. Από την στιγμή που ο εισαγωγές κρέατος μπορεί να κερδίσει και σε πολλές περιπτώσεις να κερδοσκοπήσει με την ανοχή της πολιτείας, γιατί να μπει στην διαδικασία να παράγει;

ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ

Από το 1997 μέχρι το 2007 η Ελλάδα είχε από τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωζώνη με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση του ΑΕΠ κατά 44%. Με σταθερούς τους υπόλοιπους παράγοντες (κρατικά έσοδα, δαπάνες κλπ) έπρεπε να επέλθει σημαντική μείωση του δημόσιου χρέους ως 0% ΑΕΠ (αφού αυτό ορίζεται πάντα ως ποσοστό επί του ΑΕΠ). Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη λόγω της τεράστιας μείωσης των φορολογικών συντελεστών στα κέρδη του κεφαλαίου και στη μεγάλη περιουσία, με τη φορολογία επί των αδιανέμητων κερδών να μειώνεται από 35% το 2004 (40-45% ήταν το 1981) σε 24% το 2009 και 20% σήμερα, και την εισαγωγή μιας πλειάδας φοροαπαλλαγών για τους πλουσίους. Επί παραδείγματι: Οι Έλληνες εφοπλιστές απολαμβάνουν 58 φοροαπαλλαγές, με τελικό αποτέλεσμα να πληρώνουν στο κράτος ετησίως μόλις 12 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 50 εκατομμυρίων που πληρώνουν οι μετανάστες με τα παράβολά τους.

Αυτή είναι η αλήθεια για την "φτωχή Ελλάδα", για την "Ελλάδα που δεν παράγει", για το ότι "είμαστε φτωχή χώρα με πλούσιους κατοίκους", για το "καταναλώνουμε περισσότερα από ότι παράγουμε" και για το "μαζί τα φάγαμε".

Οι σελίδες που δημοσίευσαν το άρθρο:

1. VIOTIA BLOGSPOT

2. ORCHOMENOS-PRESS

3. THIVAPRESS


nd_small
youtube
vouli_tv
nd_webtv
onned